Bardis Ioannis (1947 - )

Nume: Bardis Ioannis
Anul nașterii: 1947
Mediu: Sculptură
Descriere:

Ioannis Bardis s-a născut la Atena în anul 1947 și a studiat la Școala Superioară de Arte Frumoase din Atena, unde a deprins arta turnării cuprului și arta marmurei, absolvind cursurile în anul 1973 cu onoruri.

Începând cu anul 1986, locuiește și lucrează în Peania.

A fost omagiat de către Universitatea din Michigan (USA) Fundația Mordehai Frizis, de comunitatea elenă din Calabria, de neuitatul ministru al Culturii, doamna Melina Merkouri, de ministrul Apărării Naționale Ioannis Charalambopoulos, de Patriarhul Bartolomeu cu crucea de aur a Bisericii Dodecanezelor, de regretatul Christodoulos, Arhiepiscopul Atenei, de Șeful Armatei Fragko Fragkoulis, de corpurile de armată 1,2,3,4 și de Fundația Giuseppe Sacca de la Vatican.

A obținut onoruri la concursul „Răpirea Europei” din 2011, din Kos.

Este membru al Camerei de Arte Frumoase din Grecia în Departamentul de Sculptură și membru ales al Consiliului de Administrație al Organizației de Management Colectiv al Lucrărilor de Arte Plastice și al aplicațiilor acestora.

A sculptat 25 de statui, 44 de busturi, 16 monumente și <<Răpirea Europei>> cu dimensiunile de 5x6 metri în localitatea Peristeri.

O statuie ecvestră cu dimensiunile de 9x4 metri a Colonelului Mordehai Frizis, amplasată în Chalkida.

O statuie ecvestră a lui Alexandru cel Mare, în lucru, de dimensiunile 4x8 metri.

De asemenea, a sculptat lucrări comemorative pentru Asociația Ferraioi din Grecia, Oscarurile Herballife pentru societatea Fulgor, cât și numeroase lucrări pentru diverse municipalități, cum ar fi embleme și proiecte unice destinate să omagieze personalități ale culturii și sportului.

A participat la 4 BIENALE DE SCULPTURĂ, cu lucrări amplasate în spații publice din mai multe capitale de județ.

Operele sale decorează birouri ale unor Președinți de stat și Prim – Miniștri.

De asemenea, operele sale pot fi admirate la muzee și în colecții particulare din Grecia și străinătate.

De opera sa s-au ocupat critici de artă cum ar fi Veatriki Spiliadi, Dora Iliopoulou Rogkan, Ion Vorres, dl. Charalambos Daradimos, Președintele Camerei de Arte Frumoase din Grecia, scriitorul Thanasis Mousopoulos, pictorul Dimitris Talaganis, poetesa Valentini Potamianou și Ion Fratzeskakis.