Redirecționează 2% din impozitul pe venit

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Până când mai pot trimite formularul?
Doar până pe 15 martie 2020.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare, să bifezi, în secțiunea II, categoria de venit încasat și să semnezi la Semnătura contribuabilui. Gata!

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Asociației iArt. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:
Asociația iArt 
Cod de identificare fiscală: 33219288
IBAN: RO80INGB0000999904382028

Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate.

Nu pot face totul online?
Dacă ai semnătură electronică, poți urma procesul online în Spațiul Privat Virtual pus la dispoziție de ANAF. Pentru că procedura poate se poate dovedi greoaie, recomandăm varianta completării de mână.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?
Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2019. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 

UNDE VOR MERGE BANII TĂI?

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 2% vor fi folosite pentru susținerea programelor și proiectelor Asociației iArt, pentru promovarea artiștilor și a artei românești pe plan national și international.

COMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Asociației iArt sunt precompletate.

TRIMITE

formularul completat, pâna la data de 15 martie 2020 (data poștei) la Administrația Financiară de care aparții. Ai la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;

îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții.

folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual.