Vânzări pe piața de artă Occidentală

Vânzări pe piața de artă Occidentală

Acest formular (2 pagini) reprezintă un contract între artistul plastic și asociația iArt. Formularul va însoți lucrările originale trimise asociației iArt pentru a fi valorificate pe piața de artă Occidentală. Lucrările care nu vor fi însoțite de acest formular, și de Certificatul de Export Definitiv, sau nu vor îndeplini condițiile de mai jos, vor fi returnate artistului cu plata la livrare (ramburs) FARĂ EXCEPȚII!!!

Regulament:

1 – Artiștii interesați de acest eveniment, trebuie să trimită prin email la office@iart.com.ro, un minim de două (2) – max. cinci (5) fotografii ale lucrărilor pentru preselecție. NU VOR FI ADMISE LUCRĂRI CARE NU TREC PRIN ACEST PROCES SAU CARE NU ÎNDEPLINESC CONDIȚIILE SUBLINIATE ÎN ACEST CONTRACT!

2 – La aceste vânzări pot participa TOȚI artiști plastic membri ai asociației iArt, care au cel puțin două (2) participări la evenimentele/expozițiile asociației iArt in cursul anului calendaristic în care doresc să participle la vânzări. Aceste participări vă ajută să aveți o expunere mai bună și să vă contruiți o imagine din punct de vedere artistic pe plan internațional.

3 – Asociația iArt incearcă să ofere spre vânzare lucrările selecționate pe diferite filiere internaționale cu care asociația iArt are relații de colaborare, inclusive case de licitație. În cazul unei case de licitație, artistul are dreptul să impună un preț minim de vanzare, numit “Preț de Rezervă”, de MAX. $500, preț sub care lucrarea nu se va vinde. Exemplu: dacă prețul de rezervă este de $400 și ultimul preț oferit este de $395, lucrarea nu va fi vândută, dar daca ultimul preț oferit va fi de $405 (sau mai mult), lucrarea va fi vândută la acel preț. Prețul stabilit de artist va fi respectat. Dacă lucrarea nu se vinde într-o perioada de 6 luni, lucrarea va vi trimisă înapoi artistului prin serviciul de curierat cu plata la livrare (ramburs).

4 – Artistul plastic va primi 50% din ultimul preț de vânzare, ceilați 50% constituind comisioane, marketing/publicitate, foto, promovare, costurile de transport către cumpărător, etc.

5 – Costurile artistului plastic pentru a participa la acest eveniment: 0 (zero) – exceptând curieratul intern pentru trimiterea și restituirea lucrărilor nevândute (ramburs).

6 – Datorită procedurilor internaționale, perioada de finalizare a tranzacției, după vânzare va fi de 6-8 saptămâni.

7 – Pentru prima participare, artistul are nevoie de o biografie artistică (jumătate de pagină NU CV) a participantului în LIMBA ENGLEZĂ, FĂCUTĂ DE UN TRADUCĂTOR AUTORIZAT!. Dacă doriți să o traducem noi, vă rugăm includeți 50/Ron pentru traducere în colet.

Condiții:

Pictură:

1 – Toate lucrările trebuie să fie pe pânză, întinsă pe șasiu de lemn și semnate pe față. NU VOR FI ADMISE LUCRĂRI CU INSCRIPȚII PE SPATE (semnături, nr. Telefon, email, dimensiuni, titlu, etc.)

2 – Vor fi acceptate maximum două lucrări pentru fiecare artist.

3 – Lucrările nu trebuie să fie mai mici de 30cm x 20cm, dar nici să depășească 80cm x 60cm

4 – Fiecare lucrare trebuie însoțită de Certificatul de Export Definitiv, care specifică că lucrările nu fac parte din Patrimoniu. Dacă doriți ca asociația iArt să procure acest certificat, costul va fi de 25/Ron pe certificat/lucrare.

5 – Lucrările vor vi livrate fără ramă.

6 – Lucrările vor fi ambalate corespunzător pentru livrare internațională – cutie de carton, cu pereți dubli (față/spate) de policarbonat  pentru protecție. Se va folosi un singur fel de bandă adezivă/scotch/tape pentru lipire. Cutia nu trebuie să aibă alte inscripții pe ea (nume de firmă/barcode, etc.) Cutiile și policarbonatul se pot achiziționa din surse variate, inclusiv Praktiker, Dedeman, etc. și modifica în funcție de mărimea lucrării. Este recomandată și folosirea foliei de protecție (bubble rap)

Grafică:

1 – Lucrările de grafică/acuarelă vor avea paspartou cu dimensiunile maxime de 80cm x 60cm (inclusiv ramă)

2 – Vor fi acceptate maximum două lucrări pentru fiecare artist.

3 – Fiecare lucrare trebuie însoțită de Certificatul de Export Definitiv, care specifică că lucrările nu fac parte din Patrimoniu. Dacă doriți ca asociația iArt să procure acest certificat, costul va fi de 25/Ron pe certificat/lucrare.

4 – Lucrările vor fi înrămate profesional cu paspartou și geam protector de plastic, NU STICLĂ. . NU VOR FI ADMISE LUCRĂRI CU INSCRIPȚII PE SPATE (semnături, nr. Telefon, email, dimensiuni, titlu, etc.)  

5 – Lucrările vor fi ambalate corespunzător pentru livrare internațională – cutie de carton, cu pereți dubli (față/spate) de policarbonat pentru protecție. Se va folosi un singur fel de bandă adezivă/scotch/tape pentru lipire. Cutia nu trebuie să aibă alte inscripții pe ea (nume de firmă/barcode, etc.) Cutiile și policarbonatul se pot achiziționa din surse variate, inclusiv Praktiker, Dedeman, etc. și modifica în funcție de mărimea lucrării. Este recomandată și folosirea foliei de protecție (bubble rap)

Important: Lucrările de pictură sau grafică care nu vor îndeplini condițiile de mai sus, vor fi returnate artistului/expeditorului, prin curier cu plata la livrare (ramburs) – FARĂ EXCEPȚII!!!

 

În pofida faptului că manipularea fiecărei lucrări se face cu foarte multă grijă și atenție, accidente se pot întâmpla în timpul transportului, atât național cât și internațional. Datorită acestora, asociația iArt nu își asumă responsabilitatea pentru livrarea, manipularea, pierderea și/sau integritatea operelor de artă pentru stricăciunile provenite în urma manipulării și/sau transportului asigurat de alte firme/companii de transport național și/sau internațional.

Inițialele Dvs. că ați citit, înțeles și sunteți de acord!

 

Pentru lucrările de sculptură, sau pentru orice alte lămuriri, vă rugăm să ne contactați la 0725.210.795

Artist Plastic (Nume/Prenume în clar):

______________________________

Sunt de acord cu regulamentul și condițiile de mai sus: DA___/NU___

Nume Lucrare 1:

__________________________________/Dim.:_______x_______/Mediu:_______________/Preț:  $___________

Nume Lucrare 2:

__________________________________/Dim.:________x_______/Mediu:______________/Pteț:  $___________

Data:                                                                                                                                                      Semnătură:

___________________________                                                                                                 _____________________